از فویل آلومینیوم بطور گسترده ای در صنعت بسته بندی استفاده میشود. فویل آلومینیومی به خاطر خواص محافظتی عالی در برابر عبور نور و هوا و قابلیت انعطاف و شکل پذیری بی بدیلی که دارد همواره جزو لاینفک صنایع بسته بندی بوده است. ما در اینجا قصد نداریم به تشریح مبحث استفاده از فویل آلومینیوم در صنایع بسته بندی بپردازم چرا که در بخش های دیگر (فویل آلومینیوم لمینیت ، فویل آلومینیوم سه لایه و …) به تفکیک مطالبی در خصوص آن ارائه کرده ایم. در این مقاله سعی داریم تنها به مبحث درب فویل آلومینیومی آن هم فقط در زمینه غدایی بپردازیم.
بزرگترین صنعت مصرف کننده ی فویل آلومینیوم به عنوان درب فویل آلومینیومی، صنایع غذایی هستند. جایی که انواع محصولات لبنی مانند ماست و پنیر و شیر در بطری ها یا ظروف پلاستیکی بسته بندی می شوند. شما بارها و بارها درب هایی از جنس فویل آلومینیومی این ظروف را دیده اید. اما این فویل ها چگونه به ظروف می چسبند؟ بسته به جنس ظروف پلاستیکی که ممکن است از پلاستیک های مجاز مختلفی باشند (PS,PP,PE) لایه ای از همان پلیمر روی فویل آلومینیوم پوشانیده میشود. این لایه ممکن است بصورت لاک بوده و یا فیلم پلیمری باشد که بر روی فویل آلومینیوم لمینیت شده باشد. این لایه قابلیت سیل حرارتی و چسبیدن درب فویل را به ظرف میدهد. سمت دیگر فویل ممکن است مستقیما تحت چاپ قرار گیرد و یا ممکن است با لایه نازکی از فیلم پلی استر چاپ شده لمینیت شود.
درب فویل آلومینیومی میتواند است به دو شکل مختلف تولید شده و در اختیار صنایع مختلف قرار گیرد:
1- بصورت رولی
2- بصورت پانچ شده و عددی
شرکتها و یا مجموعه هایی که مجهز به دستگاه های بسته بندی اتوماتیک محصولات خود هستند از محصول فرمسیل رولی بهره می برند. مکانیزم بسته بندی محصول در این روش به این شکل است که رول فرمسیل همزمان روی دستگاه رول باز کن، باز میشود. سپس بر روی ظرف محصول سیل حرارتی شده و پانچ میشود و این مراحل بصورت اتوماتیک صورت میگیرد.
اما مجموعه هایی که به این تجهیزات مجهز نیستند از نوع پانچ شده و آماده شده درب فویل بهره میبرند. درب ها را بصورت مجزا روی ظروف خود قرار داده و با کمک حرارت اعمالی از سمت بالای درب فویل آلومینیومی آنرا به ظرف خود میچسبانند.
اما انواع بسیار ساده تری از درب های فویل آلومینیومی هم وجود دارند که همه روزه در حال استفاده میباشند. فویل آلومینیوم به عنوان لایه ای که از 3 خاصیت بهداشتی بودن، قابلیت حفظ و نگهداری حرارت و همچنین قابلیت شکل پذیری عالی برخوردار است، بطور گسترده ای در رستورانهای و مراکز تهیه غذا ها و کترینگ ها مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع فویل ها اکثرا بصورت رول خالص فویل آلومینیوم میباشند. البته شاید در برخی موارد تنها برای اهداف تبلیغاتی و یا افزایش جلوه و زیبایی آن، فرایند چاپ روی آن صورت پذیرد. نحوه اعمال این نوع فویل هم تنها به کمک شکل دادن فویل با دست به دور درب ظرف بوده و از پیچیدگی خاصی برخوردار نمی باشد.
در اینجا نیز دو شکل مختلف رولی و عددی (برش خورده) مطرح می باشد. تفاوتهای این دو شکل فویل آلومینیومی به شرح ذیل است:
1- فویلهای رولی بسته به اندازه دلخواه در لحظه استفاده بریده میشوند و استفاده میشوند. اما فویل های برش خورده ( فویل شیت) از قبل به ابعاد مورد نظر برش شده اند.
2- بالا رفتن سرعت کار و کیفیت بالاتر برش لبه های فویل از مزایای استفاده از درب فویل های آلومینیوم شیت شده میباشد.
گاهی برای جلوگیری از چسبیدن لایه های فویل آلومینیوم به یکدیگر، مابین هرلایه فویل با لایه بعدی یک لایه کاغذ قرار میگیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و براورد قیمت، لطفا با ما در تماس باشید.